onsdag 27. oktober 2010

Halloween i Marerittvika


Det er mange ulike oppfatninger av denne amerikanske tradisjonen som vi nordmenn har adoptert mer og mer de senere år. Hjemme hos oss er også meningene delt. Eldstejenta synes det er veldig stas å kle seg ut og gå "knask-eller-knep" i nabolaget med skummelt kostyme og gresskarbøtte, mens minstejenta nok er noe skeptisk og engstelig for alle de skumle figurene som dukker opp på døra i løpet av kvelden.

Fra at Halloween kun har vært noe som handelsstanden har tjent penger på har det også dukket opp endel arrangementer om har tilknytning til Halloween. Flere utesteder arrangerer Halloweeen-fest med gratis eller redusert inngang for de som dukker opp i kostyme. Et eksempel på dette er Sølvgården hotell på Rysstad i Setesdal. I Flekkefjord feires Halloween flere dager til ende med både gresskarkutting, dresinsykling i "Skrekkens tunnell" og heksejakt i tårnet på Grand Hotel.

Agder Teater og Kristiansand Symfoniorkester har også kastet seg på skrekk-bølgen, og inviterer barnefamilier til konsert i "Marerittvika" (Marvika) i Kristiansand. Hekser kommer på besøk, sopelimer går amok - alt kan skje!

Det blir arrangert to konserter kl. 17 og 19, og i forkant av begge konsertene blir det tilbud om ansiktsmaling av barn. Alle oppfordres til å kle seg ut for å gi konserten en uhyggelig stemning.

For vår del kræsjer arrangementet med en familiebursdag, men dette hadde garantert gått rett hjem hos eldstejenta vår. Satser på at arrangementet blir en årlig tradisjon - kansje minsten er tøff nok til å være med neste år?


Foto: M. Teinum

Ingen kommentarer: