onsdag 6. oktober 2010

Bortskjemt på sydspissen!


I forrige uke deltok jeg og min kollega Marit på offisiell åpning av Scandic Lindesnes på Båly i Spangereid. Gjett om vi ble bortskjemt med god mat og drikke!

Vi durte vestover etter jobb i Marits beige bil - suste innom Søgne for å proviantere litt, passerte Mandal og Vigeland og vendte nesa mot Lindesnes, Norges sydligste punkt. Fullt så langt skulle vi ikke denne gang. Istedet ble vi installert på et lekkert hotellrom på Scandic Lindesnes, ytterst på Båly - hvor jeg heiv på meg finstasen i en fei og spaserte til hotellets lobby for kveldens festligheter.

Selv om hotellet har hatt åpent for gjester siden midten av juli, var det først 30. september at åpningen ble markert og feiret. Ordfører Ivar Lindal i Lindesnes kommune sto for den offisielle åpningen - med å kutte en stor torsk fri fra ei fiskestang så den deisa rett ned i gryta. Og med Båly Fisk som nærmeste nabo lovte hotellsjef Pål Magne Steinsland at fersk fisk skulle bli hotellets spesialitet!

Etter en kort omvisning i fellesarealene og velværeavdelingen var det tid for bevertning. Deilig mat og drikke smaker jo ekstra godt i så godt selskap. Og når en lokal gruppe fra Flekkefjord og Kvinesdal entret scenen med fullt ABBA-show til dessert - da fikk vi svingt oss litt og!

Dagen derpå fikk vi tatt hotellets uteområder i øyesyn. Litt byggeaktivitet i området ennå, men tror det blir skikkelig fint her når alt er på plass. Vi gikk en liten tur helt ut på Bålyhove og fikk oss litt vind og saltvann i håret. Det hadde blåst skikkelig opp i løpet av natta, og sjøen begynte å bli ganske heftig! Likevel våget ivrige hummerfiskere seg utpå med teinene på årets første hummerfiskedag.

Scandic Lindesnes er et leilighetshotell med 77 leiligheter som kan deles i to - et hotellrom og en leilighet. Hotellet har stor kurs- og konferanseavdeling, egen velværeavdeleing med jacuzzi, sauna, trimrom, behandlingsrom og frisør og satser stort på aktiviteter knyttet til sjøen. Hotellet disponerer også en stor yacht som hotellets gjester kan leie til utflukter, bespisning og møter. Hotellets restaurant spesialiserer seg på havets delikatesser og har en imponerende frokustbuffet!

2 kommentarer:

Janne Fardal Kristoffersen sa...

Strålende blogg!!! Og et fantastisk nydelig SPA-hotell. Selv våknet jeg tidlig om morgenen med panoramautsikt ut over havet og masse lokale båter på vei ut med hummerteiner. Mat og drikke var innertier, det samme var underholdningen. Og ekstra glad ble jeg for å se at de hadde fått så mange serviceinnstilte og dyktige ansatte, som gjorde alt for at vi skulle ha et best mulig opphold. Dette lover godt!!! Du kan tro Lindesnes kommune er stolt over å ha fått landets beste SPA-hotel.

Heidi Sørvig sa...

Kjenner jeg blir veldig missunnelig fordi jeg gikk glipp av åpningen! Men gleder meg desto mer til å ta turen på egen hånd for å befare hotellet!
Dette er bare så spennende - ikke bare for Lindesnes men hele landsdelen! Vi har lenge ønsket oss at en av de større kjedene skulle etablere seg mellom Kristiansand og Stavanger.
PS! Jeg var på Lyngørporten i øst da det var åpning - og må i all beskjedenhet få lov til å si at jeg er stolt over landsdelen vår som har SÅ mange kvalitetsprodukter å vise frem! Lover bra for fortsettelsen!