mandag 29. juni 2015

Skjærgårdsparkens perle, Epledalen i Lyngdal.


Barna koser seg i Epledalen. Foto: Adam Read, Visit Sørlandet
Omkranset av høye fjell i Grønsfjorden ligger stedet Epledalen i Lyngdal, som en bortgjemt liten perle. Ca 100 tonn sand og stein har forvandlet stedet til å bli det flotteste anlegget i hele Skjærgårdsparken. En deilig fredelig plett som kan tilby rekreasjon for hele familien.

Epledalen er et perfekt sted for en piknik. Foto: Adam Read, Visit Sørlandet
Kommer du med bil kan du kjøre helt frem. Det er en stor parkeringsplass like ved det koselige huset. Grønn plen, grillplass og sandvolleybane er bare noe av det du finner her. Og selvsagt frodige epletrær som blomstrer om våren og bærer tungt om høsten. En deilig sandstrand som innbyr til bading og lek er anlagt ved siden av de flotte steinsatte bryggene. Her er det god ankringsplass for båten din om du kommer sjøveien og det er godt å vite at det også er ivaretatt de aller nødvendigste behov med et flott toalettanlegg.

På steinbrygga er det badetrapp og den fungerer supert som krabbefiskested. Foto: Adam Read, Visit Sørlandet
Det finnes et vell av merkede turløyper i området som kan ta deg opp på f.eks Erikstadtoppen med utsikt som spenner fra Lindesnes til Lista. Turløypene varierer i lengde og de fleste er familievennlige. Her er det mulighet for bær- og sopplukking.

Ta en tur i skogen med utgangspunkt i Epledalen. Foto: Adam Read, Visit Sørlandet

I Epledalen finner du også ly hvis det regner. Foto: Adam Read, Visit Sørlandet
Et godt tips i det strålende sommerværet er altså Epledalen i Lyngdal. Mange muligheter enten du kommer til fots, på sykkel, skal på badetur, på båttur, på biltur,- kun 1 mil fra Lyngdal sentrum - Skjærgårdparkens flotteste naturområde!

Bare en liten gåtur unna finner du denne lille stranda.  Foto: Adam Read, Visit Sørlandet


Ingen kommentarer: