mandag 1. desember 2008

Utforsk havet hele året

Om sommeren er sjøen på sørlandet full av båter og folk. Om høsten er du alene. Sjøen er røff, og vinden kan gå opp mot storm i kastene. Det er da du skal møte havet.

I Mandal kan du leie en RIB med førere, og utforske skjærgården utenom høysesong. Båten henter deg ved brygga i byen, og så bestemmer du og følget ditt hva du vil oppleve. Alle i gruppa ikler seg en en knall overlevelsesdrakt, du er trygg så det holder.

Både Ryvingen og Hatholmen fyr er innenfor rekkevidde. Båten gjør opp mot 40 knop, så du kommer langt, selv om du bare har en liten ettermiddag til disposisjon. Har du flaks med været - det vil si at det blåser friskt - får du en opplevelse som sitter en stund i kroppen. Å bryte 1,5 metser høye bølger i 25 - 30 knop er spesielt, for å si det forsiktig. Men du verden, så moro!

Skagerrak Feriesenter Tregde tilbyr denne opplevelsen. De serverer også det du måtte ønske av mat og drikke, enten medbrakt eller i restauranten etter endt tur. Jeg har smakt på sjømat-menyen, og nøler ikke med å gi terningkast 6.

Et godt tips; Får du med deg en lokalkjent guide, vil du få med deg gode historier og fakta om det du ser. Mandal turistkontor har guider med kunnskap og glimt i øyet.

Ingen kommentarer: