mandag 8. desember 2008

Kultur-helg i Arendal

Sørlandet forbindes med sommer. Lune småbyer, skjærgård og lyse sommernetter. Lett forståelig.

Men det er fort gjort å glemme at de hvite sørlandsbyene lever også i den mørke årstiden. Det er et bredt kulturtilbud gjennom hele året, og variasjonen er stor.

Her er et forslag til hvordan du kan oppleve en sørlandsweekend, litt uten om det vanlige:

En kultur-helg i Arendal.

Kom til Arendal en fredag kveld. Sjekk inn på for eksempel Thon Hotel Arendal, og be dem anbefale en god restaurant. Da svarer de kanskje Blom eller Restaurant 1711, og bestiller et bord for dere, hvis dere ønsker det. Eller bare sving litt gatelangs rundt Pollen, og stikk innom en pizzastue. Det er nok å velge mellom.

Lørdag formiddag kan dere snuse rundt i Arendal sentrum, småshoppe i trivelige gågater, eller besøke landsdelens beste kunstsamling for moderne kunst - Bomuldsfabriken (obs: fram til 31.januar 09 er samlingen stengt på grunn av ombygging).

Lørdag kveld; forestilling i Arendal Kulturhus. Thon Hotel Arendal har ordnet billetter for dere på forhånd. Bygget er bare noen få år gammelt, og både nye og etablerte artister trives i huset.

Søndag foreslår jeg at dere tar turen til Hove, på Tromøy rett utenfor byen. Naturen i området er fantastisk. Rullesteinstrendene ligger der, uansett årstid.

Jeg bor på sørlandet, i Arendal, noen steinkast fra Arendal Kulturhus, og er derfor nærsynt. Og likevel, jeg føler meg trygg på at det er flere enn meg som vil kunne like idèen om en kultur-helg, litt utenfor de store kulturbyene i landet.

Ingen kommentarer: